VAN / EDREMİT - Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesi

04325020629
04325020629
Adres
Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesi Esentepe Mahallesi 3.Etap 2.Bölge No25 Edremit / VAN
Vizyon
Türk Mili Eğitiminin amaçlarını benimsemiş, değişime ve gelişime açık, insanlığa yararlı, örnek ve önder bireyler yetiştirmek. İnsana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka, kültürel mirasa ve saygıya dayanan bir din eğitim ve öğretim anlayışının yeşermesine katkıda bulunarak bilgiye, bilince ve özgüvene sahip bireyler yetiştirmeyi hedeflemekteyiz.
Misyon
Okul – çevre ilişkilerini geliştirmek, okulun fiziki teknolojik alt yapısını iyileştirmek ve eğitim kalitesini artırmak, dinamik ve gelişime açık yenilikçi bir okul yapısı oluşturmak, öğrencilerin dini mirası özümseyen bireyler olarak bedenen ve ruhen en iyi şekilde yetiştirilmesi temel amaçlarımız arasındadır. Bu amaçla Kültürel mirasın dini-ahlaki boyutunu ana kaynaklarından anlayıp yorumlayarak günümüz insanına ulaştırabilen, hayatın dini boyutunu farklılıklarla barış içinde yaşamada insanlara rehberlik edebilecek anlayış, bilgi, tutum ve becerileri özümseyen, öz kimlik ve değerlerimiz ile küresel kültür içerisinde uyumlu ve aktif olarak yer alabilecek bilgiye, bilince ve özgüvene sahip bireyler yetiştirmeyi hedeflemekteyiz. Bunu gerçekleştirebilecek genç ve dinamik bir kadroya sahip olmak önemli bir avantajımızdır.
1 adet
Okulumuza ulaşım toplu taşıma araçlarıyla yapılmaktadır
Yerleşim Yeri
Edremit ilçesi, Van Gölü kıyısında olan güzel bir sahil ilçesidir. Merkeze çok yakın oluşu ve yeni yapılanma sürecinde oluşu ilçeyi cazip bir konaklama yeri haline getirmiştir. Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesi Esentepe mahallesinde yeni yapılan TOKİ Konutlarında yer almaktadır.
Okulumuz Van Merkeze 25 km. Edremit ilçe merkezine 7 km uzaklıktadır.
Okulumuz 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılında açılmıştır.
Okulumuz 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılında açılmıştır.
Okul Spor Takımları oluşturulmuştur.
Tübitak Projeleri, Değerler Eğitimi projeleri vb.
Diğer Hususlar
Okulumuz Esentepe mahallesinin 3.Etap 2. Bölgesinde 11000 metre karelik bir alan üzerine kurulmuş 4 katlı bir binadır. Okul binası içinde 32 adet derslik, İdare odaları, rehberlik odası, öğretmenler odası, soru çüzme odası, Çok amaçlı Kur´an-i Kerim dersliği, bayan erkek hizmetli odaları, 100 kişilik konferans salonu, spor salonu, fizik kimya biyoloji atelyeleri, bayan mescidi ve tam donanımlı Erkek mescidi yer almaktadır.