T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
VAN / EDREMİT - Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesi

Okulumuzun Tarihçesi

 

VAN EDREMİT NECMETTİN ERBAKAN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

 

 

     Okulumuz, 2011 Van depreminden sonra Van İlinin merkez ilçesi olan Edremit´te TOKİ tarafından inşa edilmiştir. Edremit/ Esentepe Mahallesi, 3. Etap 2. Bölge Kiracılar Toki mevkiinde bulunmaktadır. Okulumuz 2014 yılında 60 öğrencisi ile TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır.  2015 yılında okulumuz çevresinde ikamet eden vatandaşlarımızın talebi üzerine gerekli yazışmalar tamamlandıktan sonra Toki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olan okulumuz 23.06.2015 tarihinde Anadolu İmam Hatip Lisesine dönüşümü yapılmıştır. 2015 yılından itibaren Edremit Toki Anadolu İmam Hatip Lisesi kimliği ve 270 öğrencisi ile İmam-Hatip Meslek Programı uygulanmaya başlanmıştır. Daha sonra 28 şubat 2018 tarihinde gerekli yazışmalar yapılarak ´´Edremit Toki AİHL´´ olan okulunmuzun ismini merhum ´´Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesi´´ olarak değiştirilmiştir. 

    Okulumuz, 11000 metrekarelik bir alan üzerine kurulmuş 4 katlı bir binadır. Okul binası içinde 32 adet akıllı derslik, idare odaları, öğretmenler odası, rehberlik odaları, kantin, yemekhane, spor salonu, tam donanımlı erkek ve kız mescitleri, çok amaçlı Kur'an-ı Kerim odası, Arapça sınıfı, kız ve erkek soru çözme odaları, kız ve erkek kütüphaneleri, zeka oyunları sınıfı, 60 kişilik projeksiyon odası, 80 kişilik konferans salonu, resim atölyesi, fizik-kimya-biyoloji laboratuvarları, kız ve erkek abdest alma alanları/şadırvan, öğrencilerimiz için serbest alanlar, 15 Temmuz-Hz. Muhammed-Kur'an-ıKerim-SiyeriNebi-Arapça-Biyoloji-İngilizce-Edebiyat sokak-köşeleri ve hizmetli odaları yer almaktadır. Okul bünyesine yer alacak 200 kişilik erkek pansiyonu 2017-2018 yatırım programına eklenmiştir. 2018-2019 eğitim öğretim yılı için okulumuz bünyesinde 2 şubelik ortaokul bölümü açılması planlanmaktadır.

       Okulumuz, Anadolu İmam Hatip Lisesine dönüşümünün yapıldığı 2015 yılından itibaren 1,5 yıl süren ciddi bir değişim ve gelişim sürecine girmiştir.  Çalışmalar bina yapısı ve iç donanım düzenlemeleriyle başlatılmış ve sürdürülmüştür. Teknik donanım tamamlandıktan sonra okulumuzun akademik başarısı, sosyal etkinliklere- çeşitli yarışmalara-bilimsel ve kültürel aktivitelere katılım yönünden çalışmaları ön plana alınmıştır. Ve sonuç olarak, hem görsel-teknik donanım hem de öğrencilerimizin farklı alanlarda il çapında kazandığı başarılar ve kadromuz okulumuzun Van İlinde ismini duyuran okullar arasında yer almasını sağlamıştır.

      

 

  

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.12.2015 - Güncelleme: 23.03.2023 10:24 - Görüntülenme: 5148
  Beğen | 6  kişi beğendi